Bionem

Nematocide biologice

130,00

100,00 Lei

Ambalaj: 1 L

Stoc suficient

Produs de: Humofert

Comenzi telefonice: 0760.272.251

Ambalaj Preţ Disponibilitate Cumpără
1 L 130,00 100,00 Lei (cu TVA)/BUC Stoc suficient

Descriere Bionem

Bionem


Bionem – Amendament de sol – Nematocid

Amendament de sol - Bionem este un amendament de sol lichid ce conține microorganisme benefice (1 x 10 cfu/ml, unități formatoare de colonii) ce ajută la descompunerea materiei organice și crează condițiile optime pentru dezvoltarea sistemului radicular. De asemenea, lichidul substratului Bionem conține diverse substanțe (polizaharide, oligozaharide, aminoacizi, microelemente și macro nutrienți) ce îmbunătățesc structura solului mărește fertilitatea și productivitatea culturilor.

Nematocid – Bionem are în compoziția sa microorganisme benefice de sol ce acționează împotriva nematodului galicol al rădăcinilor (Meloidogyne spp, Heterodera spp, Radopholus similis).

Beneficii

- Mărește activitatea microbiană din sol.

- Reduce infecțiile plantelor cauzate de nematozi.

- Nu lasa reziduri.

- Elimină nematozii fără să afecteze inamicii lor naturali.
- Îmbunătățește asimilarea microorganismelor existente în sol.
- Îmbunătățește structura biologică a solului.
- Mărește capacitatea de reținere a apei.
- Mărește capacitatea schimbului catonic.
- Asigură o bună aerisire a solului.
- Formula ecologică nu afectează ecosistemul, nu poluează mediul.
- Este liber de patogeni deoarece este fabricat în condiții sterile.

Recomandări

Bionem poate fi aplicat la legume, gazoane, plante aromatice, alune, plante ornamentale, pajiști sau culturi de tuberculi.

Doze și mod de aplicare

Se aplică la transplantare sau în timpul transplantării, emergent și imediat după transplantare. Poate fi utilizat la udarea zonei de lângă rădăcină sau împrăștiat manual pe sol (în momentul în care săpați pământul) apoi udarea solului imediat după ce a fost aplicat. Bionem poate fi aplicat și la apa de picurare a sistemului de irigare.
Frecvența aplicărilor:
Frecvența aplicărilor trebuie să depindă de condițiile plantelor și a solului. În cazul solurilor infertile (sau după ce a fost cultivat intensiv) sunt aplicate câteva aplicări la fiecare 15 - 25 zile. Când aplicările au fost inițiate la începutul dezvoltării plantelor, acestea vor fi mai viguroase în perioadele critice și vor genera un randament mai crescut la recoltare.

 

Doze recomandate

Se aplică prin fertirigare cu o doză de 5 l / ha dizolvată în 500 litri de apă.
Aplicat direct pe sol: 5 l / ha amestecat cu 500 kg de gunoi organic. Înițial se pulverizează produsul pe gunoi apoi se amestecă mecanic în sol prin săpare.

 

Compatibilități

Bionem nu se amestecă cu fungicide. Din această cauză se va aplica cu foarte mare atenție. Amestecarea produsului Bionem cu fungicide este interzisă. În oricare caz se recomandă evitarea aplicărilor de fungicide pe sol timp de 15 zile din momentul aplicării Bionem.