Force

Agronutrienti

30,00 Lei

Ambalaj: 1 L

Stoc suficient

Produs de: Humofert

Comenzi telefonice: 0760.272.251

Ambalaj Preţ Disponibilitate Cumpără
1 L 30,00 Lei (cu TVA)/BUC Stoc suficient

Descriere Force

Force


Descriere

FORCE este un lichid concentrat cu 18% acizi humici ce activează proprietățile solului. Acesta este alcătuit din leonardite selectate ce au un conținut natural bogat în acizi + majoritatea nutrienților și micronutrienților (K, N, Ca, Mg, Fe, Mn, etc). 

Proprietăți

FORCE îmbunătățește următoarele prorpietăți fizice si biologice ale solului:
- Mărește capacitatea schimbului catonic (CEC).
- Îmbunătățește capacitatea de retenție a apei.
- Fortifică retenția de nutrienți minerali.
- Îmbunătățește asimilarea nutrienților esențiali plantelor.
- Corectează PHul din sol cauzat de utilizarea repetată a îngrășămintelor chimice.
- Eliberează nutrienți ce sunt absorbiți datorită capacității mari de conductivitate a apei și le mărește disponibilitatea acestora în plante.
- Reducerea pierderilor de nutrienți.
- Facilitează pătrunderea aerului în sol rezultând astfel o bună aerisire a sistemului radicular.
- Stimulează beneficiile activității microbiene.

Beneficii

Force îmbunătățește eficiența aplicărilor foliare a îngrășămintelor și reduce astfel pierderea nutrienților. În același timp, Force stimulează creșterea plantelor și ajută la procesele biologice ce au loc în celulele rădăcinilor mai ales după momentul unui stres puternic (frig, secetă, salinitate). De asemenea acesta previne putrezirea rădăcinilor și mărește astfel randamentul plantelor. Mai mult, acesta îmbunătățește calitatea plantelor, mărește cantitatea de zahăr din fructe, micronutrienții și durata de viață.

Doze și mod de aplicare

PEPINIERE:
Germianre semințe: Înmuiați sămânța înainte de semănare și apoi udați substratul folosit cu o doză de 30 - 40 ml / 10 litri apă.
Tratament semințe: 1 - 1,5 l / 100 kg sămânță într-o cantitate adecvată de apă.
RADICULAR: 4 ml / l apă, (se udă după transplantare).
FOLIAR: Se folosește o doză de 1 l / 250 - 400 l apă.
Cufundare rădăcini: Se înmoaie rădăcina timp de 5 - 10 minute înainte de transplantare într-o soluție de 150 ml la10 litri apă.

Legume din sere și solarii:
FOLIAR: 1 sau 2 aplicări pe săptămână cu o doză de 75 - 150 ml / 100 litri apă.
RADICULAR: 1 sau 2 aplicări pe săptămână cu o doză de 100 - 200 ml la 100 litri apă. Alternativ, se poate aplica cu o doză de 5 - 15 litri la hectar de 3 - 4 ori la fiecare 10 - 20 zile începând cu perioada transplantării.

Flori și plante ornamentale:
FOLIAR: 1 sau 2 aplicări pe săptămână cu o doză de 75 - 150 ml / 100 l apă. Există un riscul apariției unor pete maro pe flori după folosirea soluției. Dacă acestea vă afectează aplicați produsul prin irigare.
RADICULAR: 1 sau 2 aplicări pe săptămână cu o doză de 100 - 200 ml la 100 l / apă. Alternativ, se poate aplica cu o doză de 5 - 15 l / ha de 3 - 4 ori la fiecare 10 - 20 zile din perioada transplantării.

Culturi arabile:
FOLIAR: Aplicat cu o doză de 5 - 8 litri dinainte de înflorire până la formarea fructelor.

Pomi și viță de vie:
FOLIAR: Se aplică cu o doză de 5 - 8 litri la hectar înainte de înflorire, la formarea fructelor și maturare. Soluția care se diluează nu trebuie să depășească rata de 1:200.
RADICULAR: Se aplică cu o doză de 3,5 - 7 l / ha la fiecare 15 zile în timpul de vegetație.

Arbuști și gazon:
FOLIAR: Aplicat cu o doză de 7 - 15 l / ha o dată sau de două ori pe săptămână. Soluția care se diluează nu trebuie să depășească rata de 1:200.

Hidroponice: Se aplică cu o doză de 100 - 200 ml / 100 l apă împreună cu alți nutrienți, 1 sau 2 aplicări pe săptămână.

 

Compatibilități

Nu se amestecă cu erbicide de contact, uleioase sau acizi. Este miscibil cu majoritatea fungicidelor și îngrășămintelor. Se recomandă efectuarea unui test de compatibilitate înaintea fiecărui amestec. Evitați folosirea soluției dacă rezultatul testului conține reziduri.