Marirea si coacerea fructelor

10.08.2016

Administrarea corecta a ingrasamintelor in perioada de maturare a fructelor poate avea efecte semnificative atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ.

Cateva detalii ce trebuiesc luate in calcul atunci cand folosim ingrasamintele pentru marirea productiei sunt:

  • Dozarea corecta - se folosesc doar dozele recomandate, in caz contrar pot aparea diverse probleme cum ar fi: arsuri pe frunze, boli, favorizarea stabilirii diversilor agenti patogeni pe zonele afectate. Folosirea corecta in functie de aplicare - radicular sau foliar.
  • Asigurarea nevoilor nutritionale - in cazul in care apar deficiente nutritionale acestea se pot corecta rapid cu unul sau mai multe ingrasaminte din gama Corectori de nutrienti.
  • Fertilizarea corecta pe faze de dezvoltare - faza de rasaduri, plantare-inflorire, dezvoltare vegetativa, maturare fructe.

Pentru o dezvoltare excelenta a fructelor va recomandam fertilizarea cu urmatoarele produse bogate in:

POTASIU

Fextok-K - Cel mai concentrat ingrasamant lichid in Potasiu cu adaos de azot ureic. Se aplica atat foliar cat si radicular. 

Nutri-Meal 5-10-40 - Cea mai concentrat ingrasamant hidrosolubil in Potasiu pentru aplicari radiculare.

Brix-In - Ingrasamant lichid concentrat in Potasiu ce accelereaza procesele biologice de maturare a fructelor. Se aplica doar foliar.

CALCIU

Fexton-Ca - Corecteaza carentele de Calciu si imbunatateste calitatea fructelor - aplicari foliare si radiculare.

Elem-Ca - Ingrasamant lichid pe baza de Calciu chelat cu aplicari foliare.

Abacal-B - Corecteaza carentele de Calciu si Bor, contine 30% Calciu (CaO). Se aplica atat foliar cat si radicular. 

Azotat de Calciu - Corecteaza carenta de Calciu - aplicari radiculare.

Rolul Potasiului in plante

Potasiul este un element indispensabil in dezvoltarea optima a plantelor. Acesta asigura urmatoarele:

  • Intensficia absorbtia apei
  • Favorizeaza sinteza glucidelor, lipidelor si proteinelor
  • Intensifica fotosinteza
  • Stimuleaza diviziunea celulara si cresterea plantelor
  • Dezvoltare optima a fructelor, fara devormari sau coacere neuniforma
  • Mareste dimensiunea fructelor
  • Imbunatateste calitatea fructelor
  • Sporeste rezistenta in conditii stresante de mediu

Rolul Calciului in plante

Calciul este un element de baza in dezvoltarea corecta a plantelor. Acesta asigura urmatoarele:

  • Resposabil in formarea peretilor si membranelor celulare
  • Rezistenta mecanica a tesuturilor
  • Este implicat in producerea pigmentilor pentru fructe cat mai intens colorate
  • Previne aparitia unor boli ca: patarea neagra a fructelor, putregai, arsuri marginale ale frunzelor, arsuri solare de la radiatii
  • Previne deteriorarea frunzelor tinere, ofilirea sau stoparea cresterii radacinilor
  • Previne deformarea fructelor
  • Recolte mai sanatoase si aspectoase.

 

WhatsApp