Consultanţă

Produse si tehnologii

Irigarea prin picurare

08.08.2016

Una din solutiile moderne de irigare a culturilor de legume este folosirea benzii de picurare. Avantajele acestui sistem sunt numeroase si pot mari semnificativ randamentul productiei.

Abaxsal - neutralizeaza sarurile

16.08.2016

Abaxsal este un ingrasamant lichid de ultima generatie ce se foloseste pentru neutralizarea sarurilor toxice din sol si pentru disponibilizarea rapida a resurselor din sol.

Aplicarea pesticidelor

10.08.2016

Pentru atingerea unui maxim de eficienta in tratarea bolilor si combaterea daunatorilor in cultura dumneavoastra, va prezentam cateva recomandari legate de aplicarea corecta a pesticidelor.

Folosirea aminoacizilor

07.09.2017

Aminoacizii oferă plantelor azot imediat în vederea sintezei proteinelor din plantă, au rol de transportor, favorizează transportul altor elemente în interiorul plantelor.

Probleme si solutii

Ofilirea fuzariană ( Fusarium oxysporum)

22.07.2021

Ofilirea fuzariană ( Fusarium oxysporum) Infecţia este favorizată de temperatura ridicată (optimă fiind 27-28° C)

Putregaiul cenusiu

10.08.2016

Putregaiul cenusiu cunoscut sub numele de Botrytis Cinerea este o boala intanlita foarte des in cultura de legume atat din spatiile protejate cat si din camp.

Marirea si coacerea fructelor

10.08.2016

Administrarea corecta a ingrasamintelor in perioada de maturare a fructelor poate avea efecte semnificative atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ.

Combaterea omizilor

11.08.2016

Omida fructelor - cunoscuta sub numele de Helicoverpa armigera, este o insecta erbivora ce se hraneste intensiv si ataca numeroase specii de plante dintre care legume, arbori, pomi fructiferi, etc.

Gandacul de Colorado

16.08.2016

Gândacul de Colorado (Leptinotarsa decemlineata) este o insectă din ordinul coleopterelor, din familia chrysomelidelor, amplu răspândită la nivel mondial, ce ataca specii de plante din familia Solanaceae: tomate, vinete, cartof, etc.

Musculita alba de sera

15.09.2016

Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) - este o specie raspandita in toata lumea ce produce daune serioase in culturile din spatiile protejate.

Fainarea curcubitaceelor

23.08.2016

Fainarea curcubitaceelor - (Sphaerotheca fuliginea) este o boala des intanlita la cultura de castraveti, pepeni, dovlecei si alte curcubitacee din camp, sere si solarii, ducand la pierderi de recolta cantitative, dar mai ales calitative.

Patarea unghiulara

23.08.2016

Patarea unghiulara (Pseudomonas syringae pv. lachrymans) este una din cele mai pagubitoare boli care afecteaza in intregime partea aeriana a plantelor de castravet: frunze, flori, fructe, tulpini.

Paianjenul rosu comun

22.08.2016

Paianjenul rosu - (Tetranichys urticae) - Dăunător cu largă răspândire geografică, fiind semnalat în toate regiunile ţării, dar mai ales în Moldova, Muntenia şi Dobrogea.