Putregaiul cenusiu

10.08.2016

PUTREGAIUL CENUSIU 

Descriere

Putregaiul cenusiu cunoscut sub numele de Botrytis Cinerea este o boala intanlita foarte des in cultura de legume atat din spatiile protejate cat si din camp. Se prezinta sub forma unui puf umed si moale de culoare cenusie situat pe fructe, frunze sau tulpini.

Cauze

  • Umiditate ridicata (zile ploioase)
  • Temperaturi scazute
  • Lipsa aerisirii (spatii protejate)
  • Fertilizarea si udarea

Simptome

  • Putrezirea frunzelor/tulpinilor/fructelor
  • Caderea fructelor
  • Impiedica maturizarea fructelor
  • Impiedica activitatea frunzelor afectate
  • Se raspandeste foarte rapid pe toate partile plantelor

imagine          imagine          imagine          imagine          imagine          imagine

Metode de prevenire BIO

  • Aerisirea cat mai buna a spatiilor protejate
  • Evitarea irigarii seara sau in timpul noptii
  • A se evita contactul cu plantele atunci cand acestea sunt pline de roua
  • A se indeparta cu grija plantele/fructele infectate din cultura
  • Utilizarea foliei de mulcire
  • Densitatea optima a plantelor

Metode de prevenire chimice

WhatsApp